tisdag 16 september 2008

Protester,tradera och palt.

För exakt 85 dagar sedan fyllde jag arton år. Idag fick jag mitt första pensionsbrev. Petade försiktigt på det några gånger för att sedan läsa adresseringen om och om igen. Nog var det till mig alltid. Jag med min oerhörda åldersnoja tyckte inte att detta var okej. Inte alls! I protest (mot vem, egentligen?) vägrade jag att läsa det ovälkomna brevet och lät mamma slänga det. Mogen att prata pension? - Inte det minsta!

Som sagt blev jag av med min "buda-på-tradera"-oskuld idag. Och det är ju inte alltid det går bra första gången .. Tydligen fungerar det inte att buda 1 kr och sedan åka iväg till en vän och se tv. Då kommer någon annan människa, budar över och får köpa de fina klänningarna. Nåväl, får väl prova igen. "Skam den som ger sig", som man brukar säga ..

Inatt ska jag packa. Blir saker som planerat ska jag och finfolket bo tillsammans i Idas hus till på söndag. Fem tjejer under samma tak. Vi kallar oss för 'kollektivet', bara för att det låter trevligt. Hur det blir med tillgång till dator vet jag inte, och tragiskt nog är det vad som känns viktigast att ta reda på. På torsdag ska kollektivgänget till Malins mormor för att bli bjudna på palt. Lyx, säger jag!

3 kommentarer:

kommunistbella sa...

Låter härligt ju. Betyder det att du skolkar hela resten av veckan? Kan vara bra att veta så jag inte går runt och letar efter en liten paj hela dagarna.

Jenny sa...

Nejdå, jag kommer att vara där. Dock har vi få lektioner, men på fredag slutar jag 11.45. Börjar jobba 14.00, så du kanske vill umgås en stund därimellan? Kvantum kanske? Jag har bil så!

kommunistbella sa...

Vi får se om jag hinner. Hoppas det, men jag måste ut med hunden. Fast en snabbsväng skulle nog kunna gå!