måndag 1 september 2008

Fräkpuss ..

Idag hände något roligt. Eller roligt och roligt kanske man inte kallar det men. Sitter och läser på en blogg och så ser jag att vankas en tävling. Tävlingen var att komma på ett nytt ord och beskriva det samt använda det i en mening. På skoj fixade jag ihop ett ord och skickade in. Här kommer det roliga in i bilden : Hon valde ut sina favoriter, och mitt ord var ett av dem. Jag blev alldeles rusig i kroppen när jag såg det. Väldarns trevligt, måste jag säga. Även om jag faktiskt inte bryr mig om jag vinner eller inte, så kan ni ju lägga en röst på mitt ord. Liksom bara för att. www.niotillfem.devote.se

Fräkpuss.
Fräkpuss är ett mysigt ord som man egentligen aldrig säger, utan något man gör, helt enkelt. Det är när man varsamt pussar på någons fräknar. Det är så himlarns mysigt tycker jag.
"Tack, det var nog den finaste fräkpuss jag någonsin fått."

Jag har redan fått användning för ordet, faktiskt. Elin, min vän med jordens sötaste fräknar fick en fräkpuss av mig för en liten stund sedan. Jag fick en tillbaka. Dock hade hon läppglans, så min näsa är alldeles kladdig. Men vad gör det egentligen?

1 kommentar:

Vince sa...

"På en fin liten andra plats kom fräkpuss och kindsvärta."

Han tyvärr inte rösta, men grattis till andraplatsen :)