tisdag 5 maj 2009

Filmtips för regniga sommardagar (och en snöig dag i november).

Jag vet att det är en himla massa youtube-klipp på bloggen just nu och väldigt mycket film, men jag har suttit och sett trailers för filmer och kände bara att jag var tvungen att visa er några. (Även om blogspot inte sammarbetar och beskär en del av youtube-rutan. Hoppas att det går att se ändå). Dessa är de nya filmer jag längtar efter att se :

1. My Sister's Keeper. Jag gråter redan i trailern och denna måste måste måste vara bra.
2. Veronika Decides To Die. Baserad på en av mina absoluta favoritböcker skriven av en av mina favoritförfattare, Paolo Coelho. Måste säga att valet av 'Veronika' inte var det jag tänkte mig, men vi får väl se hur det blir. Den kommer dock först i November. Blir smått galen av längtan.
3. Is Anybody There? Se bara trailern så förstår ni varför jag vill se denna. Verkar vara fint rakt igenom.
4. 500 Days Of Summer. Att trailern börjar med The Smiths låt There is a light that never goes out säger väl det mesta.

1.

2.

3.

4.

8 kommentarer:

Daft Frank sa...

Veronica decides to die är en underbar bok. Precis som alla Paulo Coelho böcker.

Jag håller helt med om din tveksamhet till valet av huvudperson. Vore jag Paulho så skulle jag vara grymt besviken.

Jag tror inte att jag kommer att klara av att ta mig igenom den om jag skall vara riktigt ärlig. Men vem vet? Hon kanske kan överraska. Till och med Keanu Reeeves har varit bra i en film (nej inte the Matrix)

Jenny sa...

Det känns på något sätt som att Veronika Decides To die inte kan bli dålig, även om valet av huvudperson är fel. Men som sagt, time will tell. Och vilken film har han varit bra i måntro?

Daft Frank sa...

Bra var väl kanske att ta i men i "The gift" är han i alla fall inte dålig har jag för mig. Det kan vara så att jag bara inbillar mig för att jag förväntade mig att han skulle vara usel.

Så du tror inte att den kan vara dålig? Jag tycker själv att jag brukar vara alldeles för hård mot filmatiseringar av böcker jag älskar.

"Tillsammans är man mindre ensam" tycker jag tex är en alldeles underbar bok, men en ytterst medioker film.

Nej nu ska jag ut och laga min altan, fast jag inte har en aning om hur man gör...

You have a good day mam

Jenny sa...

Okej, jag tar tillbaka mitt påstående väldigt väldigt mycket. Du har rätt, den kan bli skitdålig. Nu blir jag lite nervös. Tillsammans är mindre ensam-filmen är inte något av de bästa jag sett, och dom hade ändå underbara huvudpersoner. Hur som helst längtar jag tills den kommer ut.

Lycka till med altanlagandet och sedan får du ha en trevlig dag.

Jess M. sa...

Åh, ser ut som underbara filmer allihop. Jag har taggat inför 500 Days of Summer jättelänge, den verkar helmysig.

Har tänkt läsa Veronika Bestämmer Sig För Att Dö ett tag nu, visste inte att det skulle komma en film! Har dock aldrig tyckt om Sarah Michelle Gellar, bortsett från när jag älskade Buffy, haha. Man kan ju hoppas att den blir bra, den ser fin ut i alla fall :)

hon som du brukar supa ner (eller bara agnes) sa...

åh! när jag läste allt för min syster (eller my sister's keeper) för några år sedan gick den rakt upp på min topp fem-lista över finfina böcker. så ja, filmen måste bara vara bra! sen är det ju ett plus att söt-tjejen från little miss sunshine är med :)

Jenny sa...

Jess : Läs den! Nu! Bums!

Agnes : Åh, finns den som bok? Då är ju frågan, läser man boken eller ser man filmen? Böcker är generellt sett betydligt finare, men isåfall kommer ju inte filmen att kännas lite bra kanske. Åh, svårt beslut. Och ja, söt-tjejen är med. Wiho!

elin a sa...

Vilka unbderbara trailers! Gillade 1an väligt mycket ska defenitivt se filmen, även 4an eftersom killen påminner mycket om Heath Ledger <3 plus att regina spektor spelades i den. Lovely.