fredag 20 februari 2009

Portugal, dag två.

Första riktiga dagen i Portugal. Vi kände inte för att vara kulturella, så vi strosade längs med gatorna i jakt på affärer. Ni vet den här reaktionen som mammor får i filmer då dom för första gången får se sitt barn som varit kidnappat en lång tid? Ungefär den reaktionen fick Elin när hon såg H&M. Med all rätt, visserligen. Fem våningar av underbara kläder som låg där och väntade.

Vi gick vidare på de små gatorna ner mot vattnet, där vi till sist hamnade på en liten restaurang med servitörer i fluga. Flott värre! Hungern infann sig inte så vi lyxade till med med en Cola var, innan vi började fråga ut servitören om hur man kunde ta sig hem med buss.

När kvällen kom hamnade vi på Marquês de Pombal och satt på en bänk och bara tittade. Köpte med oss chips och choklad som skulle förtäras under tidningsläsning den kvällen, men konstigt nog somnade vi båda två i kläderna och vaknade inte mer denna dagen. Men vad gör det, egentligen? Veckans orspråk fick bli "vi kan ju göra vad vi vill" samt "det är ju inte som att vi har något annat för oss". Frihet på hög nivå, så att säga.Inga kommentarer: