söndag 22 februari 2009

Portugal, dag fem.

Så vaknade vi upp till en solig söndag. En söndag totalt utan planer och förväntningar. Men en fin söndag blev det, ska ni veta.

Vi spatserade längst butiksfyllda gatar och funderade varför allt var stängt. När vi insåg att till och med H&M va stängt på denna såkallade vilodag hamnade vi på Hard Rock Café. Bland signerade Beatles-kostymer, Ramonesvideos, k.d lang-gitarrer och andra smått extasframkallande saker åt vi galet god mat. Twisted mac, chicken and cheese blev det för min del. Dyrt men så sjukt värt det. Mätta och belåtna satte vi oss på en parkbänk och försökte läsa dagstidningen, men det slutade med att vi gjorde som Elin tydligen oftast gör. Tittar på bilderna.
Senare på eftermiddagen inkom ett sms att det tydligen var fotboll denna söndagskväll. Varför inte, tänkte vi. Spontanitet är fint, så vi tog tunnelbanan ett antal stationer bort och letade biljetter att köpa utanför stadion. Vi fick två för priset av en, så nöjda och glada hittade vi våra platser och satte oss. 30 minuter till matchstart, fruktansvärt lite folk. 20 minuter till matchstart, ska det vara så här lite folk? 10 minuter till matchstart, vart är människorna? Klockan blev kvart i och vi trodde att det inte skulle bli någon stämning alls. Tji fick vi. Vi var bara där en timme för tidigt! Men den som väntar på något gott.. En timme och 33 378 människor senare var matchen igång. Vinst med 3-2 till vårat (att man inte ens kan uttala lagets namn innan matchen är över hindrar oss väl ändå inte från att kalla det vårat lag?) och vi firade med middag i gallerian innan läggdags.
Såhär spenderar man en oplanerad söndag!

5 kommentarer:

elaan sa...

Haha! jag gillar hur min näsa lyser upp så fint(NOT) på sjätte bilden uppifrån ;)

Irma sa...

Nej tusan, nu blev jag ju sugen att se på fotboll. Fast 33 300 människor på en match är väl inget att räkna med här uppe.

Jenny sa...

Elin: Näsor lyser upp ibland, you need to learn to live with that ;D

Irma: Tss, skulle det komma 33 människor på en fotbollsmatch här uppe får vi väl vara nöjda! Nej, nu ska jag inte vara sådära norrlands-fientlig!

juli sa...

haha roligt att jag har likadana skor som på bilden, BÅDA skorna :P

Jenny sa...

hahahaha, se på fan. skor är fint, minsann!