söndag 22 februari 2009

Portugal, dag fyra.

Lördag. D-day. Projektarbete!

Vi skulle åka ut till Bicesse för att besöka en SOS-barnby och fota till en utställning. Vi började dagen med lite fotboll i tunnelbanan, förundrades sedan över citronträd och lyckades nästan helt på egen hand köpa tågbiljetter. Vi anlände till barnbyn, och härifrån gick saker inte riktigt som det skulle. Vi fick enligt värdmamman, trots tillåtelse från våran kontaktperson, inte fota barnen (vilket var syftet med vårat projektarbete). Vi fick en rundvandring av några tjejer som var ett par år yngre än oss, och sedan spenderade vi eftermiddagen med att försöka smygfota så gott det gick.
Vi åkte tillbaka till våran tillfälliga hemstad, och hamnade sedan på McDonalds för att dränka våra sorger i glass. Eller sorger och sorger, vi var rätt glada ändå. Vi hade gjort så gott vi kunnat, vad mer kan man förvänta sig? Efter mat och glass insåg vi att våra tåg/buss/metro-kort räckte dagen ut, så vi hoppade på buss 36 i hopp om att den skulle ta oss någonstans där vi skulle trivas. Vi åkte till slutstationen och där fanns en sovande taxichafför och en himla massa duvor. Vi gick på upptäcksfärd, träffade hello kitty, kollade i må pittoreska affärer, shoppade lite och slutligen tappade vi bort oss i slummen och mörkret började falla över Lissabon, så vi tog en taxi tillbaka till hostlet.
Vi korkade upp en flaska vin och spenderade lite tid i vardagsrummet där de andra satt och åt ostbricka och salami. Elin fick ont i magen och gick och la sig, medans jag lät sängen ligga tom några timmar till. Vi hamnade på Docas, en gata vid hamnen fylld med mysiga uteställen. Blev bjuden på ett antal tequila och sedan dansades det med underbara amerikanskor och andra fina människor till strax efter halv fyra. (En tysk tjej vid namn Julia ska skicka några bilder från utekvällen sen, och ifall det är något att se kanske jag laddar upp några då).
Misslyckad men ändå underbar dag. Åh, så underbar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Angela jobbar ocksa hos familjen. Hon stadar, tvattar och tar hand om barnen. Hon ar jattesnll och pratsam. Hon ar hos familjen tre ggr i veckan. Kram, Lisa

Jess sa...

Åh, det låter som om du har det jättefint därnere! Man blir glad av att höra sånt :)