torsdag 5 februari 2009

Ord.

Fönsterbrädan var egentligen alldeles för smal att sitta på men hennes undernärda kropp passade perfekt. Huvudet var lutat mot väggen och hon slängde en blick längs med gatan på alla de människor som var allt hon inte var. Ljudet från ungdomsgängets skratt och de lite för fulla medelådersmännens röster skar genom henne som inget annat. Isolerad som vanligt satt hon i fönstret och grunnade på varför allt blivit som de blivit. Hon väcktes ur sina tankegångar när hon upptäckte att cigaretten brunnit ner till filtret och släppte den apatiskt rakt ner på gatan. Hon tände sedan en ny cigarett, tog en stor klunk vin och lämnade ett rött läppavtryck på den sköra glaskanten..

5 kommentarer:

85 kvm hus med innehåll sa...

Du skriver så fint. Borde försöka få ihop en bok?
/K

Jenny sa...

Ahw, tack K. Men nej, jag kan inte skriva långa saker. Jag kan inte ens skriva korta saker som behöver ett slut. Slut är svårt! Har oerhört svårt att 'knyta ihop säcken' och att hitta en vettig handling ..
Hur går det med eran bok då?

Linda sa...

du skriver hemskt fint, jag önskar jag kunde skriva så fint. allt jag skriver blir så fel och dumt, hm. puss!

85 kvm hus med innehåll sa...

Jag tror vi är halvvägs. Det blir nog runt 2500-4000 ord per kapitel, och kanske 14 kapitel. Men när jag läser texterna om och om igen blir jag bara mer kritisk, känns inte alls så där bra som det kändes från början. Får väl se var det hela slutar.
Ha en mysig helg.
/K

Jenny sa...

Linda : Du skriver inte fel och dumt. Jag älskar orden som ramlar ur din mun när du pratar. Skriv ner det bara.

K : Sjävklart blir man mer och mer kritiskt. Man läser det ju hundra gånger om och synar allt i minsta detalj. Tror nog att du behöver en objektiv synpunkt! Och som du skriver, "får väl se var det hela slutar". Ge inte upp mitt i. Skriv klart, hur det än känns. Det är nog ännu bättre än vad du tror.
En mysig helg ska jag absolut ha. Hoppas att du också får en fin helg!