måndag 1 december 2008

But you know the thing about romance is that people only get together right at the very end ..

Helgen var fin som snus. Middagsbjudning ägde rum hos mig under fredagskvällen, himla trevligt. Lördagen spenderades med att dricka vin och äta mat med jättefina tjejer. Sedan gick vi ut och dansade, träffade trevligt folk och kring 3 blev jag och Malin adopterade av en kvinna på Max. Besynnerligt, men sannerligen en hygglig kvinna. På söndagen väcktes jag av frukost på sängen som tjejerna knepat ihop. Flott! Resterande tid av dagen spenderade jag med att plantera hyacinter och vara på kalas hos Fröken fräken.

Idag är livet dock lite orättvist. Jag vill ta några ipren, krypa ihop under ett täcke och se massa Pushing Daisies eller möjligen Love Actually (någon mer än mig och Elin som tycker att den är förtjusande?). Istället ska jag spendera kvällen med att läsa om slaveri, naturalister och skildra Gustaf Frödings liv genom hans dikter. Nöjsamt, verkligen!

9 kommentarer:

Anonym sa...

jag såg love actually igår.. och blev kär! / jeskan

Jenny sa...

Blev du kär i filmen eller i någon speciell karaktär? Alla är så himla fina på sitt sätt. Åh. Vill se den nu. Aldrig har jag hatat 1800-talet lika mycket som jag gör ikväll!

Ida Lundman sa...

Uuuuh, mitt liv suger idag!! Jag förstår dig med andra ord!

Anonym sa...

nej.. jag blev nog bara kär i den där kärleken ;) 7 jeskpesk

Jenny sa...

Ida, jag försökte verkligen plugga igår, men kom bara sisådär tre sidor. Himla dåligt av mig. Åh! Pratat med din mor angående sthlm?

Jeskan, just ja. Kär i kärleken. Känner igen det. Haha! Förresten, ska vi julmysa någon dag? Vi måste ju ta tag i detta umgås-en-gång-var-tredje-månad-förrutom-
när-vi-träffas-av-en-slump. Så ja, jag tycker att vi ska umgås. Vi kan kanske se Greveholm och pyssla med neijlikor i apelsiner och äte juleskum? Sådant är flott ! Vi får höras.

Vincent sa...

Du vet, det kan inte vara lek och kul hela tiden. Det är den tråkiga tiden som får oss att uppskatta allt det roliga. Helst ska du ha så mycket tråkigt som möjligt och så lite roligt som möjligt. Det ultimata är att leva i misär i sisådär hundra år och sen inte förrän på sin dödsbädd ha roligt. Då skulle man verkligen uppskatta det roliga.

Och angående den där filmen Love Actually. Jag förstår att många gillar att titta på sånt och drömma sig bort och bli "kär i kärleken" som det så fint heter. Men du riskerar att bli skadad. Om du hela tiden kollar på uppgjorda, orealistiska och nästintill fantasiliknande filmer kommer du till slut tro att det är så livet är. När din bäste vän blir skjuten i huvudet kommer det första som slår dig att vara "varför spelas det inte någon sorglig musik i bakgrunden?". Senare när du skaffat en partner och tror att ni ska älska varandra livet ut men istället blir dumpad för någon annan så kommer du stå där, förbluffad, och tänka "men så här ska det ju inte va? allting slutar ju lyckligt".

Slutsatsen är så klart att allting var bättre förr och att det daltas för mycket med dagens ungdom vilket på sikt kommer att leda till en generation som präglas av depression, soffliggande och verklighetsflykt.

/Morfar den vise.

Jenny sa...

Det där var väl något av det mest deprimerande jag läst. Jag har roligt mestdels av tiden, och jag uppskattar det varje dag. Jag är en väldigt tacksam människa. Och som dom skulle säga i Fucking Åmål : "Jag är hellre glad nu än om 25 år".

Och gällande Love Actually så är det inte heller sant. En stor del av anledningen till att jag finner den så himla bra är ju för att det inte alls bara är uppgjorda och orealistiska kärleksförhållanden. Det är mycket olycklig kärlek och annat som får en att tänka efter. Dessutom skiter jag ifall det är sorglig musik i bakgrunden när min bäste vän dör. Skulle hon dö skulle jag inte kunna ställa mig upp på en så himla lång tid att musiken inte skulle spela någon roll.
Och ifall jag väljer att tro på evig kärlek så är jag ju himla glad de år de varar, än att hela tiden gå och tänka "evig kärlek finns inte". Sådeså.

Och nej, allt för inte bättre förr. Sverige har utvecklats så himla mycket gällande kvinnors rätt och andra saker att jag är väldigt tacksam att jag lever idag. Så är det faktiskt. Försök se lite positiva vinklar på saker, du kommer att må bättre då.

Sköt om dig fina du!

Jess sa...

åh, jag älskar love actually! perfekt för en sån där dag när man bara vill stanna hemma i sängen.

Jenny sa...

Jess : Ja, det är verkligen himla mysig. Särskilt i juletider! Perfekt blandning av otroligt fin kärlek, olycklig kärlek, humor och jul. Åh.