måndag 27 oktober 2008

Tankegångar.

Michelle och Sandra har gjort inlägg om hur de trodde att deras hundar skulle vara om de var människor. Först kom jag på mig själv med att himla med ögonen och rynka lite på näsan åt denna idé, men läste sedan texterna och kände att jag också ville prova. Det var hemskt nöjsamt att skriva om detta, men har inte hunnit med den sista lilla söta hunden. Henne får jag skriva om någon annan dag. Men så här tror jag alltså att mina hundar skulle vara ifall de var människor..

Garbo : En lärarinna med världens finaste personlighet och en gåva att lära ut. Arbetskollegorna är sisådär 15 år yngre allesammans och Garbo försöker verkligen passa in och ibland får hon följa med ut efter något sent föräldramöte. Hon blir glad, men de kvällarna känner hon sig mer ensam än någonsin. När hon anländer hem dricker hon espresso i mängder och löser korsord tills fingrarna gör ont och hon till slut somnar i soffan. Det finns ingen i hennes närhet som kan lägga en filt över henne så när hon vaknar på morgonen fryser hon. Trots detta känner hon sig aldrig otacksam. Hon är en av de få människorna som kan älska och ge utan att förvänta sig något alls tillbaka.

Zacke : Zacke är en av de tuffa grabbarna. Han puttar in fula Anna i skåpen när hon går förbi i korridoren, och sedan njuter han av skrattet och hyllningarna som vännerna utfärdar. Han raggar på tjejer genom att nypa dem i stjärten och dra handen genom håret samtidigt som han blinkar med ena ögat. Han tror att det är så man gör. Och visst får han brudar, men tomheten ekar i Zacke när han hånglar med dessa ansiktslösa blonderade tjejer.Zacke brukar sitta uppe på nätterna och skriva med en tjej. Hon heter Sofie, älskar att rida och tycker att skolan är rolig. Det tycker Zacke också, i smyg. Zacke är lite förälskad i Sofie, men det skulle han aldrig erkänna. Vad skulle kompisarna säga?, är det sista han tänker varje natt innan han faller i sömn och drömmer underbara drömmer om Sofies rosiga kinder.

4 kommentarer:

Linda sa...

jag slår vad om att Zacke är super mysig när man lär känna honom, han låter som om han vore det. :)

Elinpelin sa...

Du är då som kul stare :D Utförliga beskrivningar! Var det kul med innebandy idag då? ;) å hur gick det? :D

Jenny sa...

linda : han är ju det, men han har väldigt svårt att släppa taget om stjärn-nypningarna och blinkandet. jobbigt!

elin : jo, det var rätt trevligt måste jag säga. det jobbigaste jag har gjort senaste året, men jag får ju skylla mig själv. det gick nog helt okej tror jag, fast det var då ingen tränare där så. ska träna på onsdag med så får vi se. ha en underbar tid i egypten, och glöm inte min present va. fräkpuss

frökenasp sa...

"Det finns ingen i hennes närhet som kan lägga en filt över henne så när hon vaknar på morgonen fryser hon." Naw, sorgligt men fint.