fredag 20 mars 2009

Fem, fyra, tre, två, ett ...

Jag har knåpat ihop en liten lista. Jag har valt att inte ha några bilder för att blogspot ändå inte sammarbetar så att jag kan skriva några bildtexter. Man får sno listan om man vill .. Och kom ihåg, alla svar är utan inbördes ordning.

Mina fem bästa resor :

Brasilien : Tre veckor över jul och nyår i Pipa med familjen. Jag spenderade mycket tid ensam i en hängmatta med cola light, kiwi och böcker. När hjärnan var ”fullproppad med lärdom”, som min yngre syster skulle ha sagt, gick jag och matade aporna med bröd jag stulit med mig från frukostbuffén.

Portugal : Ni har ju nyss läst om min Portugal-resa, så ingen närmare beskrivning känns nödvändig.

Malta : Sommaren 2006 åkte jag och min barndomsvän iväg till Malta tre veckor. Tjugoen dagar av möten med nya människor, fina utflykter och dans dans dans.

Österrike : Våren 2003 åkte familjen ner till Bad Gastein. Vem har sagt att en semester måste vara intensiv? Mor, far och syster gick och vandrade lite medan jag och min bror spenderade all vår tid med att ligga i poolen, sitta ute och sola på terrassen och äta fruktansvärt god mat. Om jag blir vuxen och rik ska jag alltid bo på lyxhotell där man får färska jordgubbar till frukost, oh ja.

Hawaii : Jag gick på lekis och fick ta ledigt en månad för att åka till Hawaii. Mest exalterad var jag nog över presenterna jag skulle få köpa hem till mina dåvarande klasskamrater. Stilla havets vågor var så obeskrivligt stora och jag hade en gul baddräkt med körsbär på.


Fyra ord som jag tycker är fina att säga:

Besynnerligt
Rosett
Makapär
Molnkonturer


Tre maträtter som jag skulle kunna leva på resten av livet :

Fläskfilé med crisscuts-potatis (Med tanke på att jag och mina vänner ätit det tragiskt ofta senaste åren utan att bli less så känns det som ett säkert kort)

Pasta med oreganokyckling

Chokladbollar (Jag förstår inte riktigt folk som säger att chokladbollar inte är mat. Om havregrynsgröt, som är gjort av havregryn och vatten är mat, då borde väl ändå chokladbollar också vara det. Det är ju också havregryn + massa andra mer matiga saker än vatten, sådeså)


Två namn som mina barn skulle få ifall jag skulle få barn just nu :

Lucy och Liam


En materiell sak jag skulle vilja ha just nu :

En parfymflaska med pump (ni som inte förstår hur jag menar kan kolla här). Varken flaskan eller pumpen ska dock se ut sådär, men bara så att ni förstår principen.

8 kommentarer:

ellen sa...

herrejösses vilket fint inlägg!
makapär!

men du, förresten. tack så mycket för tipset till våran spellista. nu är den minsann klar.

Jenny sa...

ahw, tack!

inga problem, adrian modiggård borde varenda själ få höra :)

Bella sa...

Vet du hur arg jag är på min dator!! den vägrar göra som jag vill - jag vill ha hem nya grey's och nya PP, men min dator vill inte och tyvärr så vinner datorn!!
Sen så när min dator ÄNTLIGEN laddat hem mappen med extramaterial så vill inte extramaterialet finnas :O just nu längtar jag väldigt mycket till på tisdag :)

Jenny sa...

Vet du möjligtvis hur bra nya avsnittet är kanske? Galet bra, anyway. Men du, på tisdag ser vi 2x27 innan lektionen, och extramaterialet på hålet innan rörlig? (oj, jag tror att detta inte är friskt ... )

Anonym sa...

ligger döda havet vi hawaii?! putte

Jenny sa...

haha, åh! jag har inte läst igenom texten sedan jag publicerade den. klart att hawaii inte ligger i döda havet. i so need to fix that right now. thanks pootie :)

MC sa...

hej jen
I think my grandma got a perfume bottle like that... maybe I'll get it and bring it to sweden if I find it.

Jenny sa...

If you do that I'll be your slave forever ;)